Mycket plugg nu.

Jag hoppades att jag skulle vara piggare idag än på länge med tanke på att jag var på Asia Spa i Varberg igår. Helt underbart, men tyvärr har Erik smittat mig något så jag har varit riktigt seg idag. Inte jätte bra eftersom jag har tenta på fredag och alldeles för mycket kvar att lära mig. Hur som helst så kunde jag inte motstå att ta en sneakpeak på Gwyneth när hon bar en mycket vacker klänning på nåt glammigt event nyligen. Färgen är oerhört svårburen, men den klär Gwyneth mer än någon annan!


Klockan tre på morgonen.

En lugn dag och en lugn kväll. Fredagskvällen med härlig middag (som jag lagade till våra goa vänner) och ett besök på Bliss gjorde att en hemmakväll med Ellinor idag kändes helt rätt. Tyvärr är klockan nu tre på morgonen och jag har varken borstat tänderna eller gått och lagt mig. Jag kan helt enkelt inte sova utan Erik, och nu får jag snällt sitta och vänta tills han kommer hem från Avenyn. Patetiskt, jag vet. Men någon annan lösning finns inte. Det är hemmakvällens förbannelse.
Hur som helst så har jag sett två och en halv film ikväll. Laddade ner Twilight New Moon tillsammans med Ellinor, och sedan blev det den animerade Pixar filmen UP. Den senare filmen var inget vidare. Så när Ellinor gick hem för att sova, valde jag istället att se Julie&Julia. En helt underbar film som får en att bara vilja laga mat för resten av livet. Näe, nu måste jag mot sängen. Sleep tight.

One week ago

Nu var det en hel vecka sedan jag skrev ett inlägg i denna blogg. Men så är det bara. Ibland är det här inte så kul, ibland är det riktigt roligt. Hur som helst är det fredag igen, och det är fredagen innan första advent. Härligt! Har längtat efter julen jätte länge och nu är den här. Eller ja, snart i alla fall.

Denna vecka har varit helt kaos. Allting blev bara jätte fel när jag i onsdags gick till mitt efterlängtade frisörbesök. Istället för att gå där ifrån nöjd och belåten som jag brukar, grät jag mig hem. Frisören hade fått för sig att färga håret brunt!! Så igår gick jag dit igen och bad om att få den bruna färgen uttvättad. Det fick jag också, men den riktigt härliga blonda färgen är spårlöst försvunnen. Nu är jag typ mellanblond med en lite lätt rosa ton?!

Så, min tanke är nu att göra det själv och med lite hjälp av mamma hoppas jag kunna få tillbaka min blonda färg. Tyvärr säger min visa mamma att jag inte bör göra detta innan söndag då vi åker på SPA. Risken att komma hem med grönt hår från en klorbassäng är trots allt ganska stor, när man har ett nyblonderat hår. Därför väntar jag snällt till nästa vecka och spenderar helgen med ett lite rödaktigt hår. Skit. Och jag som ska ut både ikväll och imorgon. Jaja, antar att man får bjuda på den.

Förra helgen var för övrigt en riktigt bra helg. Mys hos mamma och pappa på fredagkväll (kommer inte ihåg när jag var hos dem en fredagkväll senast) och utgång på lördagkvällen. Therese och Sofia kom hem till mig och vi körde en lätt förfest innan vägarna bar till Lounge. Kvällen avslutades faktiskt helt oväntat på Lilla London, och innan sängen blev det ett snabbt stopp på Vasagrillen. På söndagen blev det ett besök på Jul på Liseberg med familjen. Så fint.

Ikväll väntar som sagt lite förfest/mys hemma med Clabbe och Ellinor och sedan blir det ett besök på Bliss. Nu måste jag dock både plugga, städa och handla. Ögonaböj!




Fredag

Idag är en bättre dag. Molnen är borta och himlen är faktiskt blå. Jo, det är sant- den är blå! Innan skolan ska jag hinna med plugg och kaffe med både Emma och B-friend. Så nu är det snabba fötter här...


Leighton VS Blair




En vass Leighton Meester vill uppenbarligen inte förknippa sin personliga stil med sin karaktär Blair Waldrof världskända upper east side preppy style. Läder och röda läppar tycker jag är sjukt hett, men ögonen kunde ha varit bättre!


Far away



Här hade jag gärna varit just nu. Kan inte förstå att det var 5 månader sedan vi var i Frankrike.


Grått grått grått och plugg plugg plugg





Idag är det helt cementgrått ute. Så kul! Fast egentligen spelar det inte roll för min del, för jag sitter inlåst i lägenheten med plugg. Jag läser två kurser denna terminen, vilket jag ångrar lite nu. Allting går såklart, men motivationen försvinner direkt när man inte hinner slappna av mellan tentorna. Well well, det är väl bara att bita ihop... nu åter till franskan. À bientôt!


GRATTIS FILIPPA!



Grattis återigen min fina fina vän! Hipp hipp hurra för dig, du är bäst!


Leopard

Så var det det här med kappor igen. Tycker att höstjackor är bland det roligaste som finns att shoppa, de går att variera i evighet, de är varma och de är snygga. Men just nu får det bara inte plats mer jackor i min garderob, även om jag gärna hade tagit mig ner till Zara och köpt den här:


Leopardmönstrad kappa, Zara, 699 kr
(bild från 
http://linngustafsson.se/)


Natti

Nu blir det sängen bums. Ska hoppa in och jobba på Higabgruppen imorgon så måste gå upp kl 06.00! Så, nu tar jag mitt bästa gosedjur och kryper ner...


Celeb

Jag har en svaghet för kändisbilder. Med det menar jag inte kändisbilder där Britney Spears visar rumpan i en bil eller liknande. Nej, classy bilder från events där fashionistorna tagit i från tårna eller helt enkelt streetstyle bilder som ger massor med inspiration. Nästan bättre än att läsa ett glossigt magasin, men bara nästa. För det är också en svaghet jag har, tyvärr.

Så, dagens inspiration ger följande...


Blake Lively
Den här kavajen är fantastisk. Om den hade hängt snyggt och prydligt i min garderob hade jag tagit på mig den första bästa fredagkväll och matchat med tajta läderbyxor och ett par riktigt vassa skor.


Kate Bosworth
Orlando Blooms gamla flamma, och kanske Alexander Skarsgårds nya (?) har en stil som jag alltid vill copy rätt av. Inklusive det här.


Eva Mendes
Jag gillar Eva Mendes skarpt, hon är alltid så himla kvinnligt sensuell. Tyvärr hade jag själv nog bara sett ut som en tant i denna outfiten men hon är så vacker.


Diane Kruger
Diane Krugers stil har ofta likheter med Kate Bosworth. Lika snygg jämt. En sådanhär klänning hade jag gärna haft på Nyårsafton, fast jag har redan planer på att sy mig en röd. Well, vi får väl se.


Gwyneth Paltrow
Hur gammal är Gwyneth? Jag har alltid varit ett fan av den här svala skönheten men ju äldre hon blir desto ungdomligare och vassare stil får hon. I love her.


Skor

Igår var jag och hämtade ett paket innehållande mina svart pumps som jag beställde från http://shop.hm.com/se/ förra veckan. Måste medge att jag är himla nöjd. De var till och med snyggare än på hemsidan, och till det priset kunde jag inte annat än klicka hem skorna.


Lördagkväll


I lördags hade vi en riktigt bra förfest med tjejerna hemma hos mig. Jag blir alltid sådär lycklig på sådana förfester, för det känns som om alla problem i hela världen försvinner. De existerar inte längre. I alla fall inte just då. Inte när man dansar till musik som man älskar, helt omgiven av personer som man avgudar. Just då är allt perfekt. Ett ögonblick som man lever länge på. Tills nästa gång.


Rick Owens

Under denna vecka kommer butiken Fever på Vasagatan att få in kläder av märket Rick Owens. Fever skulle ha fått in märket för flera veckor sedan men först i fredags fick dem beskedet att kläderna skeppats. Själv kan jag knappt vänta på att få klämma på hans kända skinnjackor och kanske till och med prova nåt plagg eller två.

Rick Owens är som sagt mest känd för sina skinnjackor som har burits av kändisar världen över. Jackorna har också kopierats nästan identiskt av bland andra www.glitzy.se.


Rick Owens (born 1962) is an American fashion designer known for his edgy fashions favored by rock stars and people who like to cultivate an avant garde reputation. Since 2003, he has worked out of Paris where in addition to his own line, he serves as creative director for Revillon, the furrier.
(källa wikipedia.com)





Mina favoriter ur Rick Owens höst och vinter kollektion 09





Kappa med guld



(kappa från http://www.topshop.com/)


Den här fantastiska kappan hade jag klickat hem direkt om jag inte haft en student ekonomi... skit också.


Love Nordic Wellness

Ikväll gjorde jag mitt första träningspass på Nordic Wellness. Helt otroligt härligt gym med massa nya maskiner och fräsch miljö. På onsdag bär det av igen och då får jag mitt personliga träningsprogram. Det blir riktigt bra!


Jimmy Choo

Orka stå och trängas med andra dödliga på H&M. Jag klickade istället hem dessa på http://shop.hm.com/se/campaign788designer.
Fast det är klart, jag får vänta några veckor på leverans men det är det värt! Gillar skorna framförallt för att de är lite annorlunda och inte skriker "JIMMY CHOO FOR H&M", men likväl riktigt riktigt snygga!


Not a bad day


Too skinny for my taste men här är hon ändå som bäst, i Vogue från april 2009.
Riktigt inspirerande.



Sasha Pivovarova - supermodel





Hon ser frisk ut idag Sasha Pivovarova (till höger)...



(Bild från www.thesatorialist.com)



(bild från american vogue)


Vad är New Moon?

Jag har helt missat det här med Twilight. Jag har inte läst böckerna, inte sett filmerna och det enda jag vet om storyn är att det är någon slags vampyr med. Kanske är vampyren huvudpersonen? Hur som helst gör  www.aftonbladet.se/sofismode ett litet minimodereportage om detta. Frågan är hur inspirerande detta nu är. Emma vet jag kan ge mig lite uppdateringar, tror hon är påläst.





H&M inför nya regler.

                                                          


Jimmy Choos eftertraktade kollektion för H&M har fått klädjätten att ta till nya regler. Det går inte längre att kasta sig in i butiken hur som helst. Avancerade kösystem ska istället hjälpa till att dämpa hysterin. Tror man. Personligen blir jag trött på dessa hypade kläder från diverse gästdesigners efter en vecka, men jag måste nog erkänna att Jimmy Choo även har fått mig lite nervös. Nervös över att kanske inte få tag på ett endaste plagg! Nej, nu får jag ta mig i kragen här. Clothes and shoes, not so very important...

Hur som helst, här är reglerna:

• Utanför butiken gäller traditionellt kösystem. De 160 första i kön kommer att tilldelas varsitt armband. På armbandet står ett specifikt klockslag, det är klockslaget kommer du att bli insläppt att shoppa inne på den inhägnade Jimmy Choo-avdelningen för skor och accessoarer. Armbanden gäller endast för den inhägnade delen - med damskor, väskor och accessoarer.

• Den som vill handla ur herrkollektionen eller av damkläderna får inget armband, utan där släpps personer på ur kön allt eftersom.

•  De med armband kommer även att kunna handla ur resten av kollektionen (och övrigt H&M-sortiment).

• För att undvika att någon köper på sig alla plaggen (och säljer med vinst på eBay) har H&M en begränsning på en produkt av varje sort per person. Alltså en storlek per klädesplagg/skopar och en styck av varje väska/accessoar per kund, och begränsningen gäller hela Jimmy Choo for H&M-kollektionen.

• På internet kommer kollektionen släppas samma klockslag som den släpps i butik (och inte vid midnatt som tidigare).

• Efter två timmar upphör armbandsregeln att gälla, och alla kommer att kunna handla från den inhägnade av avdelningen


Victorias secret

Trots kritik från "dem som anser sig veta mest om mode" börjar Victoria Beckham kollektion slå bland Hollywoodeliten. Madonna, Jennifer Lopez, Drew Barrymore och Blake Lively är några som sportat hennes taajta fodral. Men något oväntat medger Victoria Beckham att hon fortfarande har kvar en drömkund att klä- Emma Watson. Ni vet "Harry Potter Emma". Victoria hyllar henne för hennes naturliga look och fingertoppkänsla. Och ska jag vara helt ärlig kan jag nog inte mer än att hålla med. Kanske är hon ingen Hollywood beuty i dem bemärkelserna men lite intressant är hon allt...








La robe







Comme je me mariée, je porterai cette robe.









Vogue Paris vs Vogue US

Ibland förstår jag mig inte på amerikanska Vogue och deras omslag. Det känns omodernt och oinspirerande ut, och det här med en naturbild i bakgrunden? Trots att man har sett Kate Moss på otaliga omslag, känns detta betydligt mycket mer intressant.


Garderobutfyllnad


Dessa klassiska pumps klickades just hem från detta ställe
http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_SHOE&shoptype=S


På kartan

Numera på kartan:  http://bloggkartan.se/registrera/7129/goeteborg


And who am I?

"En kul grej". Det därför jag börjat blogga. Det är en kul grej helt enkelt. Jag kommer att skriva om mitt liv och mina tankar för dagen. Mitt liv består av familj, pojkvän och underbara vänner, som så många andras liv. Jag är nu student och jobbar extra som marknadsassistent. Direkt efter studenten 2006 började jag studera medie- och kommunikationsvetenskap, och för ett och ett halvt år sedan skrev jag mitt examensarbete- om just bloggar. Trots att jag hade ett halvår studier kvar innan jag kunde ta ut min kandidatexamen, kände jag att jag behövde en paus. Av en tillfällighet kom jag i kontakt med den framgångsrika konceptbyrån Stylt, och började jobba där som koordinator. Det var ett av de mest lärorika jag gjort i hela mitt liv. Men när våren började gå mot sitt slut kände jag att det var dags att gå vidare och jag började studera igen i somras. Nu är siktet en kandidatexamen men också en masterutbildning i buisness and design. Tror jag. Just nu i allafall. I september flyttade jag ihop med min Erik på Vasaplatsen, och efter en månads renovering efter bästa förmåga lever vi alldeles utmärkt.


 


Hello Blake.






Dösnygg.


Besök




Förhoppningsvis får jag idag besök av denna underbara. Min vän Filippa. Skynda skynda!
Sist vi sågs var för ca en månad sen i Stockholm. Det var den bästa helgen på riktigt länge med besök på Cafét och V. Spelar dock ingen roll om vi spenderar kvällen på Vasastan, McDonalds, Tranquilo eller Lounge, jag har alltid den bästa tiden med dig min vän!









En gång till.




And all over again. Det här med en blogg. Jag är själv lite förvirrad och har svårt att ta ställning till fenomenet. Första gången jag provade att skriva en blogg i rent studiesyfte. Att skriva ett examensarbete om bloggar, utan att aldrig ens ha provat på det själv blev förstås omöjligt. Ett och ett halvt år senare har jag genomfört mitt examensarbete, jobbat på en reklambyrå för att sedan, det vill säga nu, avsluta mina studier. Och då är jag tillbaka. Men jag vågar tro att bloggarna idag fortfarande anses som ett fenomen, men man har ändå börjat acceptera dem som en del av vardagen. Som jag skrev i min analys i min uppsats, det ligger hos gemene man någon slags hatkärlek i botten till dessa bloggar. Oavsett är vissa av dem en del i mitt liv, och inspirerar mig dagligen och får mig att fly från en grå november dag till något annat. Något annat liv. Därför kunde jag inte hålla mig borta. Jag begär ingenting och folk får tycka vad de vill om mig. Men det går inte att undgå att bloggen är ett uttryckssätt som får en att döda tid. Och det är precis vad jag gör nu. Med nöje.


RSS 2.0