Givenchy och min nyårsklänning

Efter en hel dags shopping hade jag ändå inte hittat min nyårsklänning. B-friend och hans lillebror hittade däremot varsin fin fin kostym. Med tunga steg gick jag därför upp till Gårda Textil för att hitta ett tyg som jag kunde göra en nyårsklänning av. Jag hade nästan gett upp när Mamma kom till affären, men fem minuter innan dem stängde hittade vi ett tyg. Mycket förvånande påminner det faktiskt om Givenchys mönster i 2010 s/s campaign... nu får vi bara hålla tummarna att klänningen blir så fin som jag har tänkt mig!

givenchy2

givenchy1
Nästa projekt blir att försöka sy en nästan identisk kavaj som ovan.
Helt underbar att ha till vår och sommar!


Jul ledigheten är över

Off we go, again. Nu är det slut på lata dagar. Eller ja, mina har väl inte varit speciellt lugna med utgång på både juldagen och annandagen, men nu ska jag ut på stan och försöka hitta något till nästa fest. Festernas fest, nämligen Nyårsafton. Jag vet att jag vill ha vitt på mig, men det är lättare sagt än gjort.

Önska mig lycka till i reahysterin!


Hon gör det igen

Blake Lively in Dolce & Gabbana

Blake Lively är som vanligt lika het.


Dödsförklarad

Helt oväntat kunde jag läsa om Brittany Murphys död på http://linngustafsson.se/. Konstigt det där när skådespelare och filmstjärnor dör. Man har aldrig träffat dem men man har sett dem ett antal gånger. Plötsligt blir det väldigt svårt att förhålla sig till sorg...


Julklappens dag

Igår sprang jag i butiker och letade julklappar från kl 10.30 till 18.30. Var jag trött? JA! Men om man bortser från trötta fötter och hungrig mage så var det en riktigt mysig dag tillsammans med syster, mamma och mormor. Många julklappar blev köpta och jag vet att jag själv kommer att få ett väldigt fint "hårband". Hittade ett som liknar det på bilden nedan. Kommer att bli perfekt till nyårsmiddagen.

I övrigt kan jag tillägga att det fanns mycket roligt på http://www.freeport.se/ i Kungsbacka. Bland annat klänningar från Acne för ca 700 kr och herrskor från Filippa K för 300 kr.


Tystnad råder...

I köket är det alldeles tyst, sånär som på den puttrande kaffekokaren. Det fjärde ljuset är tänt och jag äter min frukost samtidigt som jag tittar ut på de små snöflingorna som sakta sjunker ner på gårdsplanen. Är detta inte julkänsla så vet jag inte vad julkänsla är. I sovrummet ligger älsklingen och sover sött. En magisk morgon.


I väntan på tomten...

Helt slut ikväll efter den kallaste dagen på mycket mycket länge. Det blev dock en bra avslutning med en jätte god spagetti och köttfärssås som jag lagade ihop och sedan körde jag ett pass på Nordic Wellness. Hur härligt som helst. Nu när snön äntligen lägger sig och julkänslan är på topp fick jag genast en saknad för våren. Hade gärna tagit på mig dessa kläder redan imorgon. Men var sak har sin tid, heter det väl. Nu kryper jag ner under täcket istället och väntar på tomten...


Vintervitt

En dag med konstant snöande i Göteborg, men inte är det vitt ute för det. Helt grått som vanligt, hur är det möjligt? Det pratas om att det kanske ska snöa på julafton och det kan man ju alltid hoppas på. Fast det spelar ju ingen roll om inte snön lägger sig, då är det mest jobbigt att få håret blött av förfrusna regndroppar.

Något som är vitare än Göteborg är tidningsomslagen denna månad. Ingen har väl kunnat undgå att prinsessan Madeleine pryder svenska Elles omslag. Riktigt tufft! Trots att hon är en fantastisk naturlig skönhet finns det många som har synpunkter på hennes styling på omslaget. Tråkiga skor tyckte http://linngustafsson.se/, trist T-shirt tyckte http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg/. Och jag kan inte annat än hålla med. Samtidigt glömmer man sådana detaljer snabbt när man möts av hennes avslappnade men glittrande leende. Go Madde!

Prinsessan Madeleine pryder svenska Elle.

Vackra prinsessan Madeleine

Britney Spears på omslaget av Elle, januari 2010. Fotad av favoriten Carter Smith.

Brittiska Elle kör kalla vinterfärger på Brittan och pojkarna




Lara Stone i en fantastisk vintervit maräng i brittiska Vogue


Jul i vårt hus.

Nu har vi jul i nästan vartenda hörne i lägenheten. Hur mysigt som helst. Igår tog vi in granen och klädde den. Egentligen gillar vi traditionen att klä granen kvällen innan julafton, men eftersom B-friend och jag firar julen på var sitt håll med våra familjer passade vi på att njuta av vår alldeles egna gran redan nu. Myyyyys!



gårdsgranen


Nyförälskad

Jag har blivit nyförälskad i mitt stela vintagehalsband som jag köpte förra året.
Grymt till en vanlig t-shirt.


Debatten om byxlöshet och tights

Kommentarerna haglade på Elin Klings blogg http://stylebykling.tv4.se/ när hon körde enbart tights till kort tröja. Ebba von Sydow skrev på grund av detta ett ytterst ärligt inlägg om byxlöshet och tights, vilket jag gillade skarpt. På hennes blogg http://www.veckorevyn.com/mode/ebbas-blogg/ blev kommentarerna nästan lika många och man kan inte annat en tycka att det är en högst kontroversiell fråga.

Ebba anser att tights med kort tröja är för pinnsmala tjejer, som kan bära upp nästan vad som helst. Helt sant. En person med lite större höfter och rundare lår kan helt enkelt inte ha "bara" tights, det säger ju sig självt. Varenda valk och cellulit blir ju dubbelt så stor.

Med detta är det inte sagt att det är speciellt snyggt med bara tights på pinnsmala tjejer heller. Personligen tycker jag inte att det är speciellt klädsamt, om tightsen inte är riktigt dressade med mycket detaljer. Det ser liksom ut som... nej, det är inte snyggt helt enkelt.

Fast även solen har sina fläckar och för mig finns det enbart en som kommer undan... Min favorit all times- Sienna Miller. Hon kan bära upp allt!





Sienna Miller fick kritik. Jag fattar inte varför, det var ju coolt - på henne.


Fredagen innan Lucia


Idag är det fredag och jag måste erkänna att jag idag saknar skolan. Det är ju faktiskt fredagen innan Lucia och hade man fortfarande gått på Samskolan hade man fått Lussedansa och sjunga i Luciatåg i Lisebergshallen framför alla föräldrar. Hade jag fortfarande gått på Nya Påvelundsskolan eller Hagensskolan så hade man fått gå till Hagenkyrkan och sjunga julpsalmer och annat. Det var stämningsfullt det.

Men nu läser jag på universitetet och bor på Vasaplatsen. Det betyder att denna fredagen började med en julig frukost med tända ljus, griljerad skinka och vörtbröd tillsammans med världens bästa. Nu väntar en kort promenad på stan, så länge mitt ryggskott orkar.
Hej så länge!

 
Bild från Galeries LaFayette i Paris december -07


Mera fest



Apropå fest så har jag hittat en klänning som faktiskt kan bli en nyårsklänning med hjälp av lite mer tingeltangel accessoarer. Vill helst inte ha en svart... men denna var den bästa jag har hittat, hittills.
Från http://www.asos.com/




Vad voro en bal på slottet...



Om jag hade gått på Nobel hade jag nog valt en klänning inspirerad av någon av dessa tjusiga...

















Torsdag den 10 december

Det har varit dåligt med bloggande den senaste tiden.
Så är det, det liksom kommer och går i vågor.

Just nu ser jag på Nobelmiddagen. Fantastiskt roligt tycker jag. Hur torrt som helst tycker min pojkvän. SVT visar nu ett inlägg om en av pristagarna i Paris. Paaariiiiis. Min favoritstad all time. Helt magisk och helt fantastisk. Fast nu har jag inte varit i New York än, så vi får väl se vad jag tycker när jag har besökt den stan.

Om jag ska vara lite av en Nobelrapportör för tillfället så kan jag meddela att Camilla Thulin just berättade vad hon tyckte om de kvinnliga kungligheternas klänningar. Jag är personligen fruktansvärt besviken. Riktigt tråkiga bidrag från både Silvia och Madde, men Victorias klänning var i och för sig inte så dum. Riktigt fin med rosorna på axeln, men den där färgen (som visserligen klär henne) har vi ju sett förut. Boooring. Det här betyder faktiskt att man inte kan ha för höga förväntningar på de bröllopsklänningarna 2010. 
Thank God for Hollywood!




Barcelona awaites

Nu är det bokat! Erik och jag åker till Barcelona i januari över en weekend. Ska bli riktigt kul att komma bort lite. Kommer förhoppningsvis även spendera lite tid med min vän Karolina, som numera bor där nere med sin spanska pojkvän Pau. Alltså, inga konstigheter. Bara Barcelona över en helg. Längtar.


Håraccessoarer

Råkade klicka mig in på en hemsida som gör de finaste håraccessoarerna jag har sett på länge. Absolut något som jag skulle vilja ha på Nyår. Checka in http://www.jenniferbehr.com/index.php 



RSS 2.0